Mönsterås Trädetaljer

  • Öka teckenstorlek
  • Standard teckenstorlek
  • Minska teckenstorlek
Skicka sidan Skriv ut PDF

Mönsterås Trädetaljer – till Er tjänst!

Den 1 november 1984 startades Mönsterås Trädetaljer som ett handelsbolag av de tre bröderna Jan, Dan och Peter Drottman tillsammans med sin far Thord Drottman. Lokaler hyrdes då av Mönsteråskommun i den gamla Tändsticksfabriken. Den gamla fabriken kallades ”Spetan” och var belägen vid Kuggåsvägen i Mönsterås. Två år efter starten kom företaget att ombildas till AB.

År 1992 köptes Thords del i företaget av oss bröder. Mönsterås Trädetaljer fortsatte att växa och vi investerade efterhand i nya maskiner och tekniker, som till exempel en NC-maskin. Det största steget hittills togs när en egen fabrikslokal byggdes. Våren år 1997 stod den nya fabriken färdig och produktionen startade den 4 augusti samma år. Den nya byggnaden hade en produktionsyta på 1600 kvadratmeter och ett intilliggande kontor med personalutrymme på 100 kvadratmeter.

År 2003 utökades produktionsytan med ytterligare 500 kvadratmeter. År 2005 byggdes ett stort tält intill fabrikslokalen på ca. 800 kvm som används som lagerlokal. Vår sista utbyggnad gjordes 2007 när vi byggde en Lentab hall om ca. 1300 kvm även den som lagerlokal.

 
Under de många åren har produktionsinriktningarna skiftat och vi har anpassat oss efter våra kunders önskemål. Allmogemöbler av äldre design, barnmöbler, plank, staket, cykelställ, väderskydd, möbler till offentliga miljöer, samt utemiljöer, är bara några av de olika saker som tillverkas eller har tillverkats av oss på Mönsterås Trädetaljer.

På Mönsterås Trädetaljer tillverkas idag främst laminatmöbler till Lekolar, utemiljöer till Nola i form av bord och bänkar. Och väderskydd (busskurer) i royalimpregnerad furu till Norfax. Idag år 2010 är vi 12 anställda inklusive oss ägare och omsätter ca. 16 miljoner. Vi på Mönsterås Trädetaljer ser med optimism på framtiden och har som målsättning att ytterligare kunna utvecklas och bli ännu bättre på det vi gör.

Tvåhundra års erfarenhet av finsnickeri i familjen borgar för kvalitet. Vi är den åttonde generationen småländska träkarlar!

Välkomna till oss!

Mönsterås Trädetaljer AB
Jan Drottman          Dan Drottman          Peter Drottman
 

Senaste nyheterna

Ny hemsida 12 juni 2010
Ny hemsida
Ny modern hemsida framtagen med hjälp av open source systemet Joomla. Alla...
25-års jubileum 02 november 2009
25-års jubileum
I år har vi varit verksamma i 25 år. Detta firar vi...
Nola 23 januari 2007
Nola
Ett exempel på bänkar/soffor som vi på Mönsteråsträdetaljer har tillverkat för Nolas...
Årets företagare 30 mars 2006
Årets företagare
Tisdagen den 28 mars tilldelades bröderna Drottman det fina och mycket prestigefyllda...
Väderskydd till Norfax 30 mars 2006
Väderskydd till Norfax
Väderskydd som tillverkats av oss på Mönsteråsträdetaljer till Norfax på plats. Fler bilder...
Tältbygge 16 februari 2006
Tältbygge
Under sensommaren och hösten år 2005 byggdes ett tält på Mönsterås Trädetaljer,...
VVV rated 2010